Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кримчанка “замінувала” вулицю у Львові

Що за день народження без... замінування? Очевидно, за такою логікою діяла 29-річна мешканка Києва, яка зареєстрована у місті Ялті (в Криму), коли 7 січня зателефонувала на оперативну лінію 102 і анонімно повідомила про замінування вулиці Лук’яна Кобилиці у Львові. Жінка приїхала відсвяткувати свій день народження у місті Лева.

Як повідомили у Патрульній поліції Львівської області, патрульні через кілька хвилин були на місці і зв’язалися із заявницею. Жодних вимог вона не ставила, своє місце перебування не називала. Продовжуючи телефонувати, співрозмовниця агресивно і нецензурно висловлювалася. Підозрілу жінку патрульні помітили, обстежуючи вулицю. Під час спілкування вони почули, що вона має схожий голос, а також вона мала телефон, із якого дзвонили на 102. Жінка увімкнула режим «У літаку», аби приховати причетність до дзвінка.

Громадянці повідомили, що вона затримана. Жінка сказала, що приїхала до Львова відсвяткувати свій день народження і відмовилася пояснити свій вчинок. На місці працювали усі спецслужби. Вибухонебезпечних предметів не виявили.

За цим фактом слідчі Франківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) К К України. Жінці загрожує до шести років позбавлення волі. Вона затримана в порядку ст. 208 КПК України, суд обере міру запобіжного заходу.

Схожі новини