Передплата 2024 «Добрий господар»

Іран атакував авіабазу США

  • 08.01.2020, 09:57
  • 575

Відповідальність за обстріл взяв на себе Корпус вартових ісламської революції.

Дев'ять ракет випущені в середу, 8 січня, по військово-повітряній базі Айн аль-Асад на заході Іраку, на якій знаходяться військовослужбовці США.

Про це повідомив телеканал Sky News Arabia з посиланням на джерела в іракських силових структурах.

За даними телеканалу Press TV, Корпус вартових ісламської революції заявив, що ракетний удар по авіабазі Айн аль-Асад було завдано у відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані.

Згідно з повідомленням каналу, удар був нанесений десятками ракет. Інформація про жертви і руйнування поки не надходила.

Телекомпанія ABC з посиланням на джерело в американській адміністрації повідомила, що внаслідок атаки балістичними ракетами постраждав американський об'єкт в околицях міста Ербіль на півночі Іраку, а також авіабаза Айн аль-Асад на заході країни.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="fa" dir="rtl">🚨 <a href="https://twitter.com/hashtag/%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#فوری</a>| انتقام سخت به وقوع پیوست/ برخی منابع خبر از شلیک موشک‌های بالستیک ایرانی به سمت پایگاه عین‌الاسد در عراق که محل استقرار نیروهای آمریکایی است، می‌دهند. <a href="https://t.co/qbfPYmFXri">pic.twitter.com/qbfPYmFXri</a></p>— خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) <a href="https://twitter.com/FarsNews_Agency/status/1 214 681 636 153 020 416?ref_src=twsrc%5Etfw">January 7, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Схожі новини