Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Оголошено переможців премії "Золотий глобус"

  • 06.01.2020, 14:31
  • 1 147

77-я церемонія вручення нагороди "Золотий глобус" проходила у неділю в Беверлі-Хіллз (штат Каліфорнія), трансляцію вела телекомпанія NBC.

Про це повідомляє УНН.

Серед кінофільмів «Золоті глобуси» були вручені в номінаціях:

• Кращий драматичний фільм — «1917»;

• Кращий режисер: Сем Мендес — «1917»:

Фільм «1917» оповідає про долю двох солдатів в роки Першої світової війни, яким доручена смертельно небезпечна місія.

На премію в цій номінації претендували фільм режисера Мартіна Скорсезе «Ірландець» про водія-далекобійника, який зв’язався з мафією і став кілером, фільм «Джокер» режисера Тодда Філліпса про головного ворога супергероя Бетмена з коміксів видавництва DC Comics, драма «Шлюбна історія» режисера Ноа Баумбаха про болісне розлученні театрального режисера і його дружини-актриси та стрічка «Два Папи» режисера Фернанду Мейрелліш про обрання папи Римського Франциска.

• Краща драматична актриса: Рене Зеллвегер — «Джуді»:

Рене Зеллвегер отримала нагороду за роботу у фільмі «Джуді» режисера Руперта Гулда. Разом з Зеллвегер на перемогу в даній номінації «Золотого глобуса» претендували Скарлетт Йоханссон за роль в картині «Шлюбна історія» режисера Ноа Баумбаха; Шарліз Терон, яка знялася у фільмі «Скандал» режисера Джея Роуча; Синтія Еріво за роботу в картині «Гаррієт» режисера Кейсі Леммонс і Сірша Ронан за роль у фільмі «Маленькі жінки» режисера Грети Гервіг.

• Краща актриса мюзиклу або комедії: Аквафін — «Прощання»:

Актриса і співачка Аквафін (Нора Лам) була удостоєна премії за головну роль в картині «Прощання» американки китайського походження Лулу Ванг. Разом з нею на нагороду в цій категорії претендували: Кейт Бланшетт — за роль в картині «Куди ти пропала, Бернадетт?» режисера Річарда Лінклейтера, Емма Томпсон, яка знялася в картині «У прямому ефірі» режисера Ніші Ганатри, Ана де Армас — за роботу у фільмі «Дістати ножі» Райана Джонсона і Біні Фелдштейн — за роль у стрічці «Освіта» Олівії Уайлд.

• Кращий актор мюзиклу або комедії: Терон Еджертон — «Рокетмен»:

Британський актор Терон Еджертон отримав премію за роль у фільмі «Рокетмен» про становлення і творчості Елтона Джона. На премію в цій номінації також претендували Едді Мерфі за фільм «Мене звуть Долемайт», Леонардо Ді Капріо — за роботу в картині «Одного разу в … Голлівуді», Деніел Крейг («Дістати ножі») і Роман Гріффін Девіс («Кролик Джоджо «).

• Краща актриса другого плану: Лора Дерн — «Шлюбна історія»:

Лора Дерн була удостоєна нагороди за роль в картині «Шлюбна історія» режисера Ноа Баумбака. Разом з нею на нагороду в цій категорії претендували американська актриса і співачка Дженніфер Лопес, яка знялася у фільмі «Стриптизерши» режисера Лорін Скафарія, і Кеті Бейтс — за роль в картині «Справа Річарда Джуелл» режисера Клінта Іствуда. Також в числі номінантів були Аннетт Бенінг, яка зіграла у фільмі «Звіт про тортури» режисера Скотта Бернса, і Марго Роббі, яка виконала роль в картині «Скандал» режисера Джея Роуча.

• Кращий мюзикл або комедія: «Одного разу в … Голлівуді»;

• Кращий актор другого плану: Бред Пітт — «Одного разу в … Голлівуді»:

За нагороду в цій категорії також боролися Том Хенкс («Прекрасний день по сусідству»), Джо Пеші («Ірландець») і Аль Пачіно («Ірландець»), а також Ентоні Хопкінс, висунутий на премію за роботу у фільмі «Два Папи».

Найкращий сценарій: Квентін Тарантіно — «Одного разу в … Голлівуді»:

Фільм «Одного разу в … Голлівуді» режисера Квентіна Тарантіно отримав «Золотий глобус» в номінації «Краща комедія або мюзикл». Дія картини відбувається в Лос-Анджелесі в 1969 році на тлі подій, пов’язаних з бандою Чарльза Менсона. Головні герої — актор вестернів Рік Далтон (Леонардо Ді Капріо) і його дублер Кліфф Бут (Бред Пітт). Фільм був вперше представлений на Каннському кінофестивалі. Разом з фільмом Тарантіно за перемогу в категорії «Краща комедія або мюзикл» боролися картини «Мене звуть Долемайт» режисера Крейга Брюер, «Кролик Джоджо» режисера Тайка Вайтіті, «Дістати ножі» Райана Джонсона і «Рокетмен» Декстера Флетчера.

• Кращий фільм іноземною мовою: «Паразити»:

Фільм оповідає про двох сім’ях з різних соціальних верств південнокорейського суспільства. Одне сімейство тягне убоге існування, перебиваючись випадковими і не зовсім чесними заробітками, інше, матеріально забезпечене, ні в чому собі не відмовляє. Волею випадку шляху цих людей перетинаються, що призводить до низки трагічних для обох сімей подій.

• Кращий анімаційний фільм: «Втрачена ланка»:

Мультфільм «Втрачена ланка» режисера Кріса Батлера про самотнього йєті, що живе в лісах Північної Америки, отримав «Золотий глобус» в номінації «Кращий анімаційний фільм».

За нагороду в цій номінації боролися також мультфільм «Холодне серце 2» режисерів Кріса Бака і Дженніфер Лі, картина «Як приручити дракона 3» режисера Діна ДеБлуа, «Король Лев» Джона Фавро і «Історія іграшок 4» Джоша Кулі.

• Кращий драматичний актор: Хоакін Фенікс — «Джокер»;

• Кращий саундтрек: Хільдур Гуднадоуттір — «Джокер»:

У номінації змагались також саундтреки до фільмів: «1917» від композитора Томаса Ньюмана, «Шлюбна історія» від композитора Ренді Ньюмана, «Маленькі жінки» від композитора Олександра Деспла та «Сирітський Бруклін» Деніела Пембертона.

• Краща пісня: «I'm Gonna Love Me Again» — «Рокетмен»:

За цю номінацію також змагались пісні «Beautiful Ghosts» Тейлор Свіфт у фільмі «Кішки», «Into the Unknown» Ідіни Мензел та Аврори Акснес у мультфільмі «Холодне серце 2», «Spirit» від Бейонсе від мультфільму «Король Лев» та «Stand Up» від Синтії Еріво з фільму «Гаррієт».

• Почесна нагорода ім. Сесіла Б. ДеМілля — Том Хенкс:

Серед телебачення «Золоті глобуси» дістались наступним проектам:

• Кращий драматичний серіал: «Спадкоємці»:

Серіал розповідає історію інтриг і боротьби за владу в міжнародному медійному конгломераті. Разом з ним на перемогу в цій категорії претендували серіали «Корона» режисера Бенджаміна Карона, «Ранкове шоу» режисера Мімі Ледер, «Вбиваючи Єву» режисера Деймона Томаса і «Велика маленька брехня» режисера Жана-Марка Валле.

• Кращий комедійний серіал: «Дрянь»:

Режисерами серіалу виступили Гаррі Бредбір і Тім Кіркбі. Разом з переможцем на нагороду в цій номінації претендували серіал «Баррі», «Метод Комінскі», «Дивовижна місіс Мейзел» і «Політик».

• Краща актриса драматичного серіалу: Олівія Колман — «Корона»:

Олівія Колман отримала нагороду за головну роль в серіалі «Корона» режисера Бенджаміна Карона про перші місяці правління королеви Великобританії Єлизавети II. Разом з нею на нагороду претендували Джоді Комер, яка зіграла в серіалі «Вбиваючи Єву», Ніколь Кідман — за роботу в серіалі «Велика маленька брехня», а також Різ Уізерспун і Дженніфер Еністон, які зіграли в серіалі «Ранкове шоу».

• Кращий актор драматичного серіалу: Брайан Кокс — «Спадкоємці»:

Кокс був відзначений за роль в серіалі «Спадкоємці» (2018). Серіал розповідає історію інтриг і боротьби за владу в міжнародному медійному конгломераті.

• Краща актриса комедійного серіалу: Фібі Уоллер-Брідж — «Дрянь»

Фібі Уоллер-Брідж зіграла головну роль в серіалі «Дрянь» (2016−2019) режисерів Гаррі Бредбіра і Тіма Кіркбі. Разом з нею на перемогу в цій категорії претендували Рейчел Броснахен за роботу в серіалі «Дивовижна місіс Мейзел», Кірстен Данст за роль в серіалі «Як стати богом в центральній Флориді», Наташа Лиони, яка зіграла в серіалі «Життя матрьошки» і Крістіна Епплгейт, яка виконала головну роль в серіалі «Мертвий для мене».

• Кращий актор комедійного серіалу: Рамі Юссеф — «Рамі»:

Рамі Юссеф отримав премію за роль в серіалі «Рамі» (2019). На нагороду в цій категорії були номіновані також Майкл Дуглас за роль в серіалі «Метод Комінскі» (2018−2019), Пол Радд за роботу в серіалі «Життя з самим собою» (2019), Бен Платт за роль в серіалі «Політик» (2019) і Білл Хейдер за роботу в серіалі «Баррі» (2018).

• Кращий актор другого плану міні-серіалу або телефільму: Стеллан Скарсгард — «Чорнобиль»:

Стеллан Скарсгард отримав нагороду за роль в серіалі «Чорнобиль». На премію в цій категорії претендували також Кіран Калкін («Спадкоємці»), Алан Аркін («Метод Комінскі»), Ендрю Скотт («Дрянь») і Генрі Вінклер («Баррі»).

• Кращий міні-серіал або телефільм: «Чорнобиль»:

Серіал «Чорнобиль» режисера Йохана Ренка оповідає про аварію на Чорнобильській АЕС в 1986 році. Головні ролі в ньому виконали Емілі Уотсон, Стеллан Скарсгард і Джаред Харріс.

Серед номінантів на премію також значилися серіал режисера Томаса Каіла «Фоссі / Вердон» (2019) з Семом Рокуеллом і Мішель Вільямс в головних ролях, а також міні-серіал «Неймовірне» (2019) американського режисера Лізи Холоденко. У п’ятірку претендентів на нагороду також потрапили міні-серіал «Виверт-22» (2019) режисера Джорджа Клуні та міні-серіал «Найгучніший голос» (2019) режисера Карі Скогланд про засновника американського телеканалу Fox News Роджер Ейлс.

• Краща актриса міні-серіалу або телефільму: Мішель Уільямс- «Фоссі/Вердон»:

Мішель Вільямс удостоїлася нагороди за роль в серіалі режисера Томаса Каіла «Фоссі/Вердон». Разом з нею на нагороду в цій категорії претендували Кейтлін Дівер і Меррітт Уівер, які знялися в міні-серіалі «Неймовірне», Джої Кінг, яка виконала роль в серіалі «Удавання», а також Хелен Міррен — за роботу в серіалі «Катерина Велика».

• Кращий актор міні-серіалу або телефільму: Рассел Кроу — «Найгучніший голос»:

Рассел Кроу отримав премію за роль в серіалі «Найгучніший голос». На нагороду в цій номінації також були номіновані Джаред Харріс за роботу в серіалі «Чорнобиль», Сем Рокуелл («Фоссі / Вердон»), Саша Барон Коен («Шпигун») і Кріс Ебботт («Виверт-22»).

• Краща актриса другого плану міні-серіалу або телефільму: Патриція Аркетт — «Удавання»:

Аркетт удостоїлася нагороди за участь в серіалі «Удавання». Разом з нею на перемогу в даній категорії претендували Тоні Коллетт, яка знялася в міні-серіалі «Неймовірне», Меріл Стріп, яка зіграла в серіалі «Велика маленька брехня», крім того, Емілі Уотсон була номінована за роботу в серіалі «Чорнобиль», а Хелена Бонем Картер — за роль в серіалі «Корона».

• Почесна премія за внесок у телебачення: Еллен Дедженерес.

Статуетка «Золотий глобус» вагою близько 2 кг і висотою 26 сантиметрів представляє з себе виготовлену з цинку та покриту 24-каратним золотом кулю, яка обвита кінострічкою. «Глобус» встановлений на мармуровій підставці та вручається в шкіряному футлярі, викладеному всередині червоним оксамитом.

Премія «Золотий глобус», щорічно присуджується Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, за престижністю поступається в США лише «Оскару». Нагорода вручається за підсумками минулого року в 25 категоріях, що охоплюють кінематограф і телебачення.

Схожі новини