Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Конгрес США планує обмежити військові повноваження Трампа

  • 06.01.2020, 13:35
  • 607

Палата представників Конгресу США планує проголосувати за резолюцію, яка обмежить військові дії президента Дональда Трампа щодо Ірану.

Про це повідомляється на сайті спікера Палати представників Ненсі Пелосі, передає nv.ua.

Резолюція, по якій будуть голосувати конгресмени, аналогічна тій, яку представив у Сенаті демократ Тім Кейн.

У ній підкреслюються традиційна відповідальність Конгресу з нагляду за діями президента і, зокрема, йдеться про те, що без подальшої санкції Конгресу військові дії Білого дому щодо Ірану повинні бути припинені протягом 30 днів.

Пелосі назвала вбивство іранського генерала Сулеймані «провокаційним і невідповідним повітряним ударом», який «ставить під загрозу американських військовослужбовців, дипломатів та інших, шляхом посилення ризику серйозної ескалації напруженості з Іраном».

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 3 січня, з міжнародного аеропорту в столиці Іраку Багдаді були випущені щонайменше три ракети. Спочатку повідомлялося про одного загиблого цивільного і поранення 12 іракських військових.

Пізніше стало відомо, що в результаті ракетного обстрілу загинули щонайменше семеро людей, серед них — командувач спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції Кудс Касем Сулеймані і командувач Сил народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс.

Після цього в Пентагоні повідомили, що генерал Сулеймані був убитий в ході операції ЗС США в Багдаді за вказівкою президента США Дональда Трампа.

Схожі новини