Експерти розповіли, чи можна зняти похмілля розсолом
- 06.01.2020, 12:58
- 846
Багато людей після хорошого застілля вживають розсіл, щоб зняти симптоми похмілля. Експерти ВООЗ розповіли, чому подібні процедури марні, і назвали більш ефективні засоби від алкогольної інтоксикації.
Про це пише UkrHealth.
Мариновані овочі, квашена капуста або сир не здатні усунути симптоми похмілля, оскільки дані продукти не є ліками і не можуть допомогти печінці. Незважаючи на те, що раніше китайські вчені опублікували результати дослідження, в якому підтвердили корисний вплив лактобактерій з пробіотиками і кисломолочних продуктів на печінку людини при алкогольній інтоксикації, у ВООЗ повністю спростували цей факт.
Експерти зі Всесвітньої організації охорони здоров’я повідомляють про марність розсолу, оскільки для найменшого ефекту напій потрібно вживати систематично. У свою чергу одноразовий прийом рідини після бурхливого застілля ніяк не вплине на організм.