Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Помста за вбивство Сулеймані: Іран визначив 35 цілей для ударів у США

Після вбивства американськими військами іранського генерала Касема Сулеймані в аеропорту Багдада (Ірак) в Ірані заявили, що визначили 35 цілей для ударів у відповідь по США.

Про це сказав один із командувачів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Голамалі Абухамзе. Він є командиром гвардії в південній провінції Керман, передає Daily Mail.

Іранський військовий повідомив, що ключові американські цілі в регіоні були визначені «давним-давно». Його заява прозвучала після того, як президент країни присягнувся помститися за вбивство генерала Сулеймані.

Удари, за словами Абухамзе, можуть бути нанесені зокрема по кораблях у Перській затоці, Ормузькій протоці та Тель-Авіві.

«Ормузька протока є життєво важливою точкою для Заходу, і там перетинається велика кількість американських есмінців і військових кораблів… Близько 35 цілей США в регіоні, а також у Тель-Авіві, знаходяться в межах нашої досяжності», — сказав він.

Конкретні місця розташування цілей не розголошуються, але потенційними об'єктами також можуть бути посольство США в Багдаді та військова база.

При цьому один із високопоставлених співробітників американського Конгресу повідомив журналістам, що удар у відповідь із боку Ірану можна буде спостерігати «протягом декількох тижнів як вдома, так і за кордоном».

Джерело сказало: «Немає жодних ознак того, що в найближчому майбутньому відбудеться деескалація. Питання тільки в тому, наскільки серйозним буде удар у відповідь, де і по чому його буде завдано».

Держдеп США підтвердив, що Іран раніше визначив цілі своїх ударів. «Генерал Сулеймані активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку й у всьому регіоні», — сказав представник Державного департаменту.

«Сполучені Штати будуть продовжувати вживати всіх необхідних заходів для захисту наших людей і наших інтересів, де б вони не знаходилися по всьому світу», — додав він.

Схожі новини