Передплата 2024 «Добрий господар»

12-річний модельєр із Дніпра підкорює світові столиці мод

  • 04.01.2020, 18:58
  • 1 090

Інокентій Косенко розробив власні моделі жіночого одягу

12-річний житель Дніпра Інокентій Косенко підкорює світові столиці мод. його перша колекція одягу відразу ж потрапила в Мілан, передає Сьогодні

Дизайнер працює тільки для жінок, і журналісти «Сьогодні» дізналися, звідки у підлітка таке захоплення, та про його плани на майбутнє.

«Ось цей одяг я розробляв так, щоб він підкреслював талію. А внизу був би ширшим — за рахунок високих черевиків», — показує Інокентій Косенко один зі своїх малюнків.

За кілька хвилин на білому аркуші виникає ескіз модного вбрання. Юний кутюр'є Інокентій Косенко робить ескізи для майбутньої колекції, прагне втілити дорослі тренди у дитячому одязі.

«Припустимо, комбінезон з однією штаниною. І я думаю, що коли у ньому вийде дівчинка 11−12 років, це буде дуже прикольно», — говорить Інокентій про одну зі своїх ідей.

12-річного Інокентія вже знають у модних колах Європи, восени свою дебютну колекцію хлопець представив в Мілані.

Чоловічі костюми дизайнер вважає занадто нудними. А ось вечірні сукні — інша справа. В основі — яскраві кольори та геометричні фігури. Ідея, зізнається хлопець, виникла під час уроку математики.

«Ми почали вивчати промені, гострі кути. Мені здалося це цікавим, якщо деталі одягу будуть виконані з трикутників, чотирикутників. Здавалося б, математика, а тут — раз, і колекція», — говорить юний модельєр.

Дизайном хлопець захопився через пристрасть до малювання — з дитинства він годинами спостерігав, як працює сестра-художниця, і повторював за нею.

«Я його запитав: „Що ти малюєш?“. „Підбори“. Він малював саме туфлі і саме підбори», — розповідає батько Інокентія Володимир Косенко.

Через захоплення сина, згадує Володимир, він спочатку нервував. Змінити ставлення переконала дружина. Згодом чоловік знайшов в Дніпрі дизайнерську школу і привів туди сина на перше заняття.

«Щоб захоплення, якому він віддає весь вільний час, справді привело його до мети і до внутрішнього задоволення», — пояснює батько хлопчика Володимир Косенко.

«Дивись, у тебе зараз такий стиль „мілітарі“. Якщо туди несподіванку якусь внести? Наприклад, бант?» — радить своєму учневі дизайнер Аліна Смирнова.

Інокентій у неї єдиний хлопець серед десятків учениць. Талант розгледіла, побачивши перші ескізи. Але попрацювати все одно довелося неабияк.

«З точки зору технології він поки не знає, як все це робити. Але має всі шанси стати відомим у світі моди. Та все залежить від нього», — каже засновниця школи дизайнерів Аліна Смирнова.

Сам Інокентій амбіцій не приховує. Бере за приклад Коко Шанель та Карла Лагерфельда, і мріє про власний дім моди.

«Щоб це було доступно, і в той же час — «люкс», — пояснює Інокентій.

Схожі новини