Передплата 2024 «Добрий господар»

Звільнений із полону "Л/ДНР" Галазюк розповів, як над ним знущалися терористи

  • 04.01.2020, 13:10
  • 1 231

Звільнений із полону "Л/ДНР" в рамках обміну 29 грудня Олег Галазюк розповів, як над ним знущалися терористи. Зокрема, чоловік кілька днів просидів із мішком на голові, прикутий до батареї та не спав, а ті дивилися "Квартал 95" і сміялися

Про це він повідомив у інтерв'ю «Радіо Свобода». Справа проти Галазюка ґрунтувалася на тому, що він назвав Донбас окупованою РФ територією і написав «ДНР» у лапках, передає OBOZREVATEL

Галанзюка, який був викладачем філософії з міста Чистякове (до декомунізації Торез) та одним із авторів рубрики «Листи з окупованого Донбасу» на сайті «Радіо Свобода», терористи засудили до 16 років колонії суворого режиму.

Чоловік відзначив, що його схопили 24 серпня 2017 року (до цього він уже потрапляв у полон у 2014 році). Галанзюка покликали у Ялту на відпочинок, а на КПП Єленівка (блокпост угруповання «ДНР»), при виїзді затримали.

На голову полоненому одягнули мішок та повезли до Чистякового, втім, за словами чоловіка, до нього було доволі лояльне ставлення.

«Але я просидів з мішком на голові три доби. Три ночі не спав. Вони включили „Квартал 95“, дивилися і сміялися, а я сидів, прикутий кайданками до батареї з мішком на голові», — підкреслив Галанзюк.

Згодом полоненого перевезли до СІЗО Шахтарська, а пізніше — Донецька. Чоловік зазначив, що його не катували, бо він справді писав статті про окуповані території. А катують, за його словами, зазвичай невинних людей, які повинні зізнатися у злочинах, яких не скоювали.

Схожі новини