Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підозрювана у вбивстві Шеремета Дугарь відмовилася від слідчого експерименту

  • 03.01.2020, 17:33
  • 623

У поліції заявили, що завчасно повідомили про проведення слідчих експериментів адвокатів усіх підозрюваних.

Підозрювана у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь відмовилася від проведення слідчого експерименту.

Про це повідомили в Управлінні комунікації Національної поліції України, передає УНІАН

Зазначається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України у зазначеному кримінальному провадженні, у тому числі на виконання клопотань захисників підозрюваних Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка, було заплановано проведення у ніч на 3 січня слідчих експериментів.

При цьому, наголошується у повідомленні, у зв'язку зі складністю вказаних слідчих дій та з метою забезпечення охорони правопорядку під час їх проведення було задіяно значну кількість особового складу Головного управління Нацполіції в Києві.

У поліції відзначили, що про проведення слідчих експериментів також завчасно поінформовано захисників трьох підозрюваних.

«Однак свою участь у проведенні слідчих експериментів підтвердив лише адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко», — йдеться у повідомленні.

Водночас слідчі Нацполіції з метою забезпечення підозрюваному Андрію Антоненку права на захист і проведення раніше запланованої невідкладної слідчої дії до участі у слідчому експерименті залучили адвоката центру з надання безоплатної правової допомоги.

Відтак, у поліції заявили, у ніч на 3 січня з підозрюваною Кузьменко та її захисником Владиславом Добошем проведено слідчий експеримент: будь-яких скарг, заяв і клопотань про порушення під час слідчої дії від них не надходило.

Водночас підозрюваний Антоненко від проведення слідчого експерименту відмовився, мотивуючи свою відмову відсутністю його захисників. Однак після залучення для захисту його прав захисника з центру з надання безоплатної правової допомоги на місце проведення слідчих дій таки прибув адвокат підозрюваного, який у категоричній формі відмовився від проведення слідчого експерименту.

При цьому він почав перешкоджати проведенню слідчої дії з Юлією Кузьменко: усе це зафіксовано на відеозаписі слідчого експерименту. Разом з тим підозрювана Яна Дугарь від дачі показань та проведення слідчого експерименту взагалі відмовилася, поінформували у поліції.