Передплата 2024 ВЗ

Сулеймані неодноразово відвідував Москву та зустрічався з Путіним – ЗМІ

  • 03.01.2020, 12:16
  • 655

Усього відомо про чотири поїздки Касема Сулеймані до Москви: наприкінці липня, початку серпня, у грудні 2015 року, а також в середині квітня 2016-го

Іранський генерал Касем Сулеймані, якого у ніч на 3 січня ліквідували американські війська за наказом Дональда Трампа, щонайменше двічі приїздив до Москви торік узимку.

Про це повідомляє Газета.ru з посиланням на REUTERS і власні джерела, передає УНІАН.

За інформацією журналістів, Сулеймані переконав Кремль почати військову операцію на території Сирії. У 2015 році його називали одним з головних «архітекторів» цієї операції.

Сулеймані описав військовому керівництву у Москві сценарій військових дій у Сирії та визначив можливості впливу на ситуацію.

Під час першого візиту Москви у 2015-му Сулеймані зустрічався з російським президентом Володимиром Путіним та міністром оборони Р Ф Сергієм Шойгу. Того ж року Росія направила судна через Босфор, а 9 вересня стало відомо про участь Росії у сирійському конфлікті.

Усього відомо про чотири поїздки Касема Сулеймані до Москви: наприкінці липня, початку серпня, у грудні 2015 року, а також в середині квітня 2016-го. Інформація про перші два візити була надана Reuters джерелами в американських спецслужбах та іранському уряді.

Про наступні дві повідомили іранське агентство Fars та американський канал Fox News.

Схожі новини