Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ДБР призначили керівника розслідування "справ Майдану"

Керівником відділу з розслідування "справ Майдану" у Державному бюро розслідувань призначено Олександра Буряка, який до цього обіймав посаду заступника директора ДБР.

Про це повідомляє офіційний сайт Бюро.

Досі Буряк відповідав за роботу оперативних підрозділів та займався їх укомплектуванням, має значний досвід на керівних посадах у слідчих підрозділах та пройшов навчання у структурних підрозділах Європейського суду з прав людини

Сам Буряк відзначив, що завершення розслідування справ Майдану — одне з найвідповідальніших завдань, яке зараз стоїть перед Державним бюро розслідувань.

«Це складний напрям роботи, де потрібне не лише бажання, а й значний досвід роботи у слідстві. Керівництво Державного бюро розслідувань це добре розуміє, тому доручили цю відповідальну роботу мені. Наразі триває переведення слідчих та прокурорів з Генеральної прокуратури до нашого відділу, як це передбачено змінами до закону «Про Державне бюро розслідувань».

Довідка

Олександр Буряк здобув вищу освіту у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого в м. Харкові за спеціальністю «Правознавство». У правоохоронних органах з 1998 року.

Працював на посадах слідчого, старшого слідчого, слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Київської області, заступника начальника слідчого відділу прокуратури міста Києва, старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України.

З 2015 по 2017 роки працював заступником прокурора міста Києва, заступником начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури столичної прокуратури.

Схожі новини