Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найстарішому подружжю планети разом 211 років (фото)

Шарлотта й Джон Гендерсони потрапили до Книги рекордів Гіннесса

Жителі Остіна зі штату Техас (США), Шарлотта й Джон Гендерсони, офіційно визнані найстарішим подружжям на світі. Дружині — 105 років, чоловікові — 106. А у шлюбі Гендерсони вже понад 80 років!

Шарлотта й Джон Гендерсони не зловживають алкоголем і люблять спорт, досі майже кожного дня відвідують тренажерний зал. Фото guinnessworldrecords.com
Шарлотта й Джон Гендерсони не зловживають алкоголем і люблять спорт, досі майже кожного дня відвідують тренажерний зал. Фото guinnessworldrecords.com

Джон і Шарлотта познайоми­лися 1934 року в університе­ті. Вона вивчала педагогіку, а він був захисником університет­ської футбольної команди. 22 груд­ня 1939 року Гендерсони одружи­лися. Як вдалося так довго прожити разом? «Кожного дня треба стара­тися, щоб завтра було краще, ніж сьогодні», — відповіла пані Гендер­сон. Утім, світовий рекорд Зельмі­ри й Герберта Фішерів, які прожили у шлюбі 86 років і 290 днів, Гендер­сони ще не побили.

Гендерсони мають невеличкі про­блеми зі слухом, але в цілому на стан здоров’я не скаржаться. Унікальне подружжя не має дітей. Тож їхні зна­йомі жартують: саме через це Ген­дерсони живуть так довго… Шарлот­та й Джон не зловживають алкоголем і люблять спорт, досі майже кожно­го дня відвідують тренажерний зал. Гендерсони обожнюють подорожу­вати, разом побували у країнах Скан­динавії і Південної Америки, а також у Китаї.

Схожі новини