Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трамп дорікнув Меркель і Макрону за недостатню допомогу Україні

  • 02.01.2020, 13:42
  • 496

Президент США Дональд Трамп у новорічну ніч розкритикував канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона за недостатню допомогу Україні.

Про це він сказав у своїй резиденції Мар-а-Лаґо у Флориді, відповідаючи на запитання журналістів про процедуру імпічменту, передає Громадське.

Про Україну Трамп згадав у контексті імпічменту, розслідування в межах якого розпочали після розголошення деталей розмови із тоді новообраним українським президентом Володимиром Зеленським.

«Я кажу про дві речі (у телефонній розмові з Зеленським — ред.): ми маємо перевірити, чи є корупція, і ми також повинні з’ясувати, чому саме США завжди дають гроші іноземним країнам. І Німеччина, і Франція, і вся Європа — вони не дуже це роблять. Насправді вони нічого не роблять стосовно цього. Чому це завжди Сполучені Штати?», — заявив президент США.

«Дуже гарна жінка, скажу вам чесно, канцлерка Меркель. Де канцлерка Меркель? Де французький президент Макрон? Чому вони не виділяють гроші (Україні, — ред.)? Чому лише США?», — додав він.

Трамп також зазначив, що більше допомоги Україні повинен надавати і Північно-Атлантичний Альянс (НАТО).

Демократи, які ініціювали процес імпічменту Трампа та розслідування щодо цього, виявили, що Трамп тиснув на Зеленського, натякаючи на можливість заморозити Україні фінансову підтримку з боку США. Однак президент США запевняє, що ніякого тиску не було.

Схожі новини