Передплата 2024 «Добрий господар»

МВФ незадоволений ініціативами української влади, - ЗМІ

  • 01.01.2020, 16:57
  • 768

Підписання угоди про нову програму співпраці України з Міжнародним валютним фондом знову пробуксовує. Керівник місії МВФ в Україні Рон ван Роден направив відповідного листа низці українських чиновників.

Про це пише видання The Page із посиланням на джерела у Міністерстві фінансів і представництві МВФ в Україні, передає телеканал «Прямий».

За наявними даними, у листі йдеться ініціативи української влади, які не узгоджуються з раніше досягнутими домовленостями. Листа отримали, зокрема, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник голови Офісу президента України Юлія Ковалів та ін.

У Мінфіні цю інформацію прокоментувати не змогли, оскільки міністр була недоступною для коментарів, але пообіцяла зробити це пізніше. Ковалів розповіла, що українська влада постійно веде діалог з МВФ. Про претензії до Мінфіну вона не знає.

Співрозмовники The Page заявили, що в листі йдеться про перегляд тарифів на тепло. З 1 лютого вони мають бути ринковими. Але уряд знову хоче впливати на їхній розмір.

МВФ також стурбований тим, що 12 грудня парламент у першому читанні прийняв законопроєкт № 2290, яким вносяться зміни до Кодексу за процедурами банкрутства. Ці нововведення можуть призвести до неможливості застосовувати нові правила банкрутства.

Незадоволені у Фонді й тим, що Кабмін планує переглянути правила індексації пенсій.

Крім того, голова українського представництва нагадав чиновникам, що неприпустимо загрожувати керівництву НБУ та залякувати його. Про це президенту Володимиру Зеленському говорила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва у телефонній розмові напередодні Нормандської зустрічі.

Раніше повідомлялося, що МВФ очікує на прийняття Верховною Радою законопроєкту № 2178−10 про обіг земель сільськогосподарського призначення та законопроєкту № 2571 про гарантії неповернення збанкрутілих банків колишнім власникам.

Схожі новини