Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лікар порадив, як не отруїтися за новорічним столом

  • 31.12.2019, 17:34
  • 469

Також бажано обережно обходитися з газованими напоями і не запивати ними алкоголь

Лікар-нарколог Ігор Лазарєв закликав дотримуватися норми у вживанні алкоголю, не змішувати напої та поєднувати їх із хорошою закускою. Алкогольне отруєння у новорічну ніч і на наступний ранок — найпоширеніша недуга, розповів лікар, передає УНІАН.

Експерт порадив триматися подалі від спиртного тим, хто схильний до тривалих запоїв і має проблеми зі здоров'ям. Іншим варто пам'ятати про базові правила вживання спиртного.

«Треба завжди поєднувати випивку із закускою. Жирна їжа перешкоджає швидкому всмоктуванню алкоголю в кров. Спиртні напої краще не змішувати. Ці нюанси пов'язані з тим, що скрізь містяться токсичні речовини. Припустимо, у білих винах вони одного плану, в червоних іншого. Якщо їх змішувати, то і ті, й інші потрапляють в організм і суміш підсилює токсичний ефект.

Другий момент — бажано обережно обходитися з газованими напоями та не запивати ними алкоголь. Вони забезпечують швидку доставку етанолу в кров", — вважає Лазарєв.

Якщо на ранок паморочиться голова і сушить у роті, можна застосувати «народні методи», нагадує лікар.

«Пийте багато рідини, щоб усунути зневоднення. Можна пару пляшок мінералки випити, вона позитивно впливає. Вітамін С можна спробувати і, звичайно, якщо ситуація не критична, то в другій половині дня організм справляється з отруєнням і самопочуття відновлюється. Найважливіша порада — не похмелятись», — застеріг нарколог.

У разі, якщо самопочуття не приходить в норму протягом доби, або поступово посилюється, Лазарєв закликає негайно звертатися по допомогу до лікарів.

Схожі новини