Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У "ДНР" заявили про "помилування" підлітків, засуджених у справі «ясинуватських диверсантів»

  • 30.12.2019, 18:33
  • 908

Бойовики угруповання «ДНР» обіцяють звільнити трьох «ясинуватських диверсантів» – місцевих підлітків, які були незаконно затримані російськими гібридними силами у 2016 році.

Про намір «помилувати» хлопців з Ясинуватої заявила так звана «омбудсмен» «ДНР» Дар’я Морозова, передає Радіо Свобода.

«Голова „ДНР“ сьогодні своїм указом помилував трьох малолітніх диверсантів. Ми відпускаємо їх під відповідальність батьків», — сказала Морозова.

Нагадаємо, у справі «ясинуватських диверсантів» фігурували семеро місцевих підлітків: Вадим Пазушко, Богдан Ковальчук, Денис Хмеленко, Ярослав Миронов, Максим Солодовніков, Арсеній Белавін і Денис Коваль.

Останнім двом, Белавіну і Ковалю вдалося виїхати з території, підконтрольної угрупованню «ДНР». Інших п’ятьох затримали, звинуватили у тероризмі і диверсійній діяльності та незаконно засудили на термін від 10 до 15 років. На момент затримання підліткам було від 15 до 17 років.

Кого саме з підлітків «помилували», в угрупованні «ДНР» не повідомляють. Проте, як вдалося з’ясувати Радіо Донбас. Реалії, принаймні, один із хлопців не просив помилувати його, та заявив, що чекатиме наступного обміну. Його ім’я не називають з міркувань безпеки.

Внаслідок обміну на Донбасі, що відбувся 29 грудня, на підконтрольну Україні територію повернулися 76 громадян (12 військових і 64 цивільних). Ще п’ятеро людей відмовилися повертатися через те, що мають родини на непідконтрольній території.

Схожі новини