Передплата 2024 ВЗ

Польща заявила про готовність до тривалої інформаційної війни через заяви Путіна

  • 30.12.2019, 18:58
  • 659

Польща готова вести з Росією тривалу інформаційну війну з приводу останніх заяв президента РФ Володимира Путіна про Другу світову війну.

Про це заявив у понеділок заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський, інформує tvn24.pl.

«Ми готові на дуже довгу інформаційну війну з Росією», — наголосив Яблонський, відповідаючи на запитання, чому Варшава так довго зволікала з реакцією на слова Путіна.

Він зауважив, що польська влада вирішила відразу не реагувати на слова Путіна на найвищому рівні, аби подивитися, в якому напрямку усе розвиватиметься, адже було зрозуміло, що це буде не одноразовий агресивний випад російської влади.

«Можна реагувати дуже швидко без подальшого планування, без глибших розмірковувань. Однак, можна подумати про те, який це матиме ефект. Якщо б ми відреагували відразу, то лише зміцнили б перше висловлювання Путіна. Тому ми не реагували, щоб перша заява Путіна не викликала резонансу», — пояснив Яблонський.

За його словами, спочатку до МЗС було викликано посла Росії в Польщі (Сергія Андрєєва — ред.), а потім було вирішено, що потрібно винести це питання на більш високий рівень.

Як відомо, Путін на пресконференції 19 грудня, а згодом, 24 грудня, на колегії міноборони Росії заявив, що СРСР не окуповував Польщу у вересні 1939 року, а просто ввів туди свої війська, оскільки влада вже не контролювала ситуацію. Російський лідер також стверджував, що Польща раніше сама була агресором, захопивши восени 1938 року частину Чехословаччини. Крім того, Путін заявляв, що приводом до початку Другої світової війни був не пакт Молотова-Ріббентропа, а Мюнхенська угода 1938 року. Останнього довоєнного посла Польщі в Німеччині Юзефа Ліпського він назвав «сволотою й антисемітською свинею».

Як відомо, останнім часом глава РФ неодноразово у публічних виступах аналізував події Другої світової війни і вдавався до критики і образ на адресу Польщі. Зокрема, на зустрічі з російськими бізнеименами Путін назвав посла Польщі в нацистській Німеччині «сволотою та антисемітською свинею».

Схожі новини