Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зі звільненими з полону бойовиків українцями працюють психологи та координатори Мінсоцполітики

  • 30.12.2019, 17:34
  • 503

Зі звільненими під час обміну з ОРДЛО українцями працюють психологи, психотерапевти та координатори Міністерства соціальної політики.

Про це під час брифінгу повідомив заступник головного лікаря з медичної частини клінічної лікарні «Феофанія» Андрій Строкань, передає УНН.

«У них є координатори, вони з ними зв’язуються. Вони мають їхні телефони. Ми в ці справи не втручаємося. Це вже окрема робота, якою займаються досвідчені люди. Так само з пацієнтами, як і в минулі рази, коли ми приймали пацієнтів, будуть займатися координатори-психологи, психотерапевти. Починаючи, судячи з усього, з другого числа. На даний момент необхідну психологічну та психотерапевтичну допомогу вони отримують за рахунок наших спеціалістів», — сказав Строкань у відповідь на запитання, чи супроводжує пацієнтів хтось з Міністерства соціальної політики.

Також він додав, що зараз зі звільненими українцями працюють шестеро психотерапевтів та психологів.

Нагадаємо, серед звільнених українців є ті, кого медики можуть відпустити додому.

29 грудня, перед Новим роком, відбулося звільнення утримуваних осіб з ОРДЛО. На підконтрольну Україні територію повернулось 76 утримуваних осіб. Пізніше Офіс Президента опублікував детальний список українців, які повернулися.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень