Передплата 2024 «Добра кухня»

Обмін полоненими: Україна видала Росії кілера, який стріляв у Османа Пашаєва і Аміну Окуєву

  • 30.12.2019, 12:58
  • 940

Вчора, 29 грудня, в рамках обміну утримуваними особами Україна передала Артура Денісултанова - обвинуваченого в першому замаху на учасників АТО, подружжя Адама Осмаєва і Аміну Окуєву, яке відбулося в 2017 році.

Про це повідомив у Facebook журналіст Денис Казанський.

«Окрім м'ясників з Беркута і харківських терористів, які вбили підлітка, віддали ще й найманого кілера. Який гідний список героїв у Росії», — зазначив журналіст.

Відзначається, що Денісултанов провів в українському СІЗО два з половиною роки в очікуванні вердикту суду, і за три дні до обміну з нього зняли звинувачення.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року Подільському районі Києва стався замах на учасників АТО, подружжя Адама Осмаєва і Аміну Окуєву. Нападник вистрілив в груди Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів в стрілка.

Окуєва була вбита 30 жовтня 2017 року поблизу селища Глеваха Київської області. Автомобіль, в якому вона їхала з чоловіком Адамом Осмаєва був обстріляний з автоматів із засідки. Підозрювані у вбивстві досі не затримані.

Нагадаємо, 29 грудня на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей (12 військових та 64 цивільних) в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

Схожі новини