Передплата 2024 «Добрий господар»

Обмін полоненими: Україна віддала бойовикам 127 людей, ще 14 — відмовились повертатись на окуповану територію

  • 29.12.2019, 18:14
  • 820

У межах обміну з так званими «ДНР» і «ЛНР» Україна передала бойовикам 127 людей, ще 14 відмовились брати участь в обміні.

Про це біля КПВВ «Майорське» у коментарі hromadske повідомили радник секретаря РНБО Сергій Сівохо та представниця України у гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська.

За її словами, у списку на обмін була 141 особа, але 14 відмовились їхати на окуповану територію.

«Поки не остаточно, штаб поки рахує», — сказала Лутковська.

Сівохо також підтвердив інформацію Офісу президента, що Україна забрала 76 своїх полонених, а четверо вирішили залишитись на окупованій території, бо у них там родини.

Сьогодні, 29 грудня, відбувся великий обмін утримуваними особами між Україною і так званими «ДНР» і «ЛНР». Україна зокрема передала бойовикам колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській та бразильця Рафаеля Лусваргі. Також до обміну готували винних у теракті в Харкові біля Палацу спорту.

Нагадаємо, попередній великий обмін відбувся 7 вересня, з російського полону повернулися 35 українців. Серед них — 24 моряки, яких РФ захопила в Керченській протоці, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Павло Гриб та інші, чиї прізвища кілька років поспіль звучали майже на всіх міжнародних зустрічах як прізвища політв'язнів.

Схожі новини