Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Били, катували": звільнений із полону українець розповів про своє затримання бойовиками "ЛНР"

  • 29.12.2019, 14:33
  • 1 615

Звільнений із полону бойовиків українець Олександр Данильченко розповів, що під час перебування у в’язницях його били та катували.

Про це йдеться у відео на Telegram-каналі журналіста Андрія Павловського, передає ТСН.

Данильченко розповів, що його затримали 17 лютого 2017 року в окупованому Луганську.

«Об'єдналися, зв'язалися з нашими друзями в Україні, почали діяти не проти солдатів, а проти їх вищих, так би мовити кореня цього всього. Тих людей, які вбивали і грабували наш рідний Луганськ в 2014 році. Так вийшло, що попалися», — зазначив він.

За його словами, їх били та катували, але недовго, оскільки вони не мали так вже і багато інформації.

«Били, катували. Але недовго. Коли зрозуміли, що вся інформація видана, у нас її не сильно багато і було, тоді вже відправили до в'язниці через 15 місяців підвалів „МГБ“. І ось, ми тепер в Україні, вдома», — розповів Данильченко.

Нагадаємо, 29 грудня неподалік КПВВ «Майорське» на Донбасі розпочався масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію мають повернутися полонені, яких утримують бойовики «Л/ДНР». Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам та бойовикам віддадуть організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Схожі новини