Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прокуратура підозрює у корупції керівництво 10 лікарень Львова та області (перелік)

Львівські правоохоронці, які нещодавно зловили керівника однієї з лікарень Львова на хабарі у 24,5 тис. в офісі фірми-постачальника, продовжують розслідувати цю злочинну схему і підозрюють, що вона може мати значно більший масштаб

Як повідомила сайту 032.ua речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко, йдеться про компанію, яка часто вигравала тендери та укладала угоди з медичними закладами Львівщини на постачання витратних медичних матеріалів.

«Ця компанія активно співпрацювала з десятьма медзакладами — лише за рік було укладено 169 договорів на суму 30 млн грн. За попередньою інформацією, від 10 до 15% від кожної суми тендеру — відкати. У технічних завданнях закупівель свідомо прописували такі умови, за яких могла виграти тендер виключно ця фірма. Зараз прокуратура спільно з іншими слідчими органами працює над збором доказової бази», — сказала Юлія Шевченко.

За попередньою інформацією, як повідомила речниця прокуратури, участь у цій схемі брали щонайменше 10 лікарень Львова та області. Відтак правоохоронці продовжують розслідувати медичні закупівлі, які мають ознаки непрозорості, зокрема завищення цін, встановлюють інших ймовірних учасників цієї схеми.

Як випливає з поширеної головною прокуроркою Львівщини Іриною Діденко інфографіки, йдеться про компанію «Едвіл». Також в інфографіці є перелік цих лікарень, керівництво яких підозрюють в участі у цій корупційній схемі. Це зокрема Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, Львівська обласна клінічна лікарня «ОХМАТДИТ», Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Лікарня швидкої медичної допомоги Львова, Львівський обласний клінічний кардіоцентр, Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад», Реабілітаційний центр дітей з вадами зору «Левеня», а також Жовківська, Перемишлянська та Рава-Руська райлікарні.

Юлія Шевченко також додала, що керівникові одного з медзакладів, якого затримали на хабарі, уже оголосили підозру та визначили розмір застави — 115 тис. грн. Він її вніс та вийшов із СІЗО. Вона не уточнила його прізвище, однак, за інформацією «ВЗ», йдеться про директора Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру Адрія Синюту.

Схожі новини