Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд Харкова відпустив обвинуваченого у трьох убивствах для обміну з Росією

  • 28.12.2019, 10:14
  • 441

Дзержинський райсуд Харкова звільнив з-під арешту Максима Мисяка, обвинуваченого у трьох вбивствах

Про це повідомили: юрист Олександр Каленик, юрист Харківського антикорупційного центру Володимир Рисенко у Facebook, передає Українська правда

За словами Каленика, Мисяка було звинувачено у вбивстві трьох осіб та підготовці замаху на депутата.

Відповідно до клопотання, оприлюдненого юристом, прокурор просив змінити Мисяку запобіжний захід на особисте зобов’язання «з метою реалізації мирного плану президента України, на виконання покладених на Об’єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони».

«Прокурор Ковальов … виконав злочинний наказ і просить суд відпустити підсудного, звинуваченого у 3 вбивствах і замаху. … Попросять у суді не залишати місто, заходити до Ковальова поговорити і не лаятися при вагітних і дітях. Все інше йому не заборонено, паспорт може не здавати», — зазначив Каленик.

У свою чергу Рисенко зазначив, що Мисяк підозрюється у вбивствах, що сталися у 2013 та 2014 рр.

«1 серпня 2013 року невідомий застрелив у Харкові підприємця Ярослава Бисагу. Бізнесмен був власником і керівником відомої в Харкові фірми «Омега-Автопоставка». 9 березня 2014 року — невідомий розстрілює в Харкові підприємця Євгена Слоневського та його знайомого Олега Литвинова в харківському ресторані «Норма». Як м’яко кажуть правоохоронці один із розстріляних, Слоневський, займався переведенням у готівку коштів. Кажуть, що обидва брати Слоневські тоді конкурували з відомим Євгеном Жиліним, засновником «Оплоту», — повідомив Рисенко.

«2 червня 2014 р. міліція повідомляє, що затримала членів ОЗУ, підозрюваних у подвійному вбивстві в Харкові та підготовці замаху на керівництво українських силових структур. Зокрема мова йде про депутата Харківської обласної ради Ігоря Котвіцького, бізнес-партнера Арсена Авакова».

«24 грудня 2019 прокуратура просить про зміну запобіжного заходу, на особисте зобов’язання, обвинуваченому у подвійному вбивстві Максиму Мисику. Для обміну. Тобто Росія вимагала і включила кіллера в список на обмін. 26 грудня Дзержинський райсуд Харкова змінює запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобов’язання. Про те, що це вбивця звільняється в рамках обміну вказано прямо в тексті ухвали», — зазначив Рисенко.

Схожі новини