Передплата 2024 «Добрий господар»

Дрогобич, Кам’янець-Подільський, Луцьк — туристичні перспективи 2020 року

А на першій сходинці рейтингу — Вінниця, яка розвиває театралізовані екскурсії

Портал Zruchno. Travel склав рейтинг десяти міст України, які у 2020 році можуть претендувати на титул «Туристична перспектива». Експерти кажуть, до переліку розкручених туристичних лідерів — Києва, Львова, Одеси, — за кілька років може приєднатися і Вінниця, яка отримала перше місце в рейтингу. На рік це місто відвідує 60 тисяч гостей, торік бюджет туристичної галузі склав понад 1,6 млн. грн.

У Вінниці почали проводити театралізовані екскурсії, відкрили Школу гідів. «У 2020 році плануємо суттєво розширити можливості дозвілля та активностей у місті та в околицях на вікенди (незалежно від пори року), а також підсилити пропозиції ділових і лікувальних поїздок», — прокоментував директор департаменту маркетингу та туризму Вінниці Олександр Вешелені.

На другій сходинці — Дніпро. Дніпряни позиціонують своє місто як столицю космічного туризму та роблять акцент на подіях. У місті проводять майже 40 фестивалів, серед яких популярний «ГогольFest». До слова, на рік до Дніпра приїжджає 2,5 мільйонів гостей, а це стільки ж, як у визнано туристичному Львові. Трійку лідерів замикає Дрогобич, що у Львівській області. Сюди на рік приїжджає 17 тисяч гостей, дохід від туризму — 1,5 млн. грн. «Фішка» Дрогобича — середньовічна солеварня, унікальні пам’ятники архітектури. «Солеварня — одне з найстаріших діючих підприємств Європи, де збереглася унікальна технологія видобутку солі, — сказав керівник туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігор Чава. — Хочемо розвинути це підприємство, оскільки воно є великим туристичним магнітом як для міста, так і для всієї України».

Далі у рейтингу — Запоріжжя, Кам’янець-Подільський, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Чернігів, Чортків (Тернопільщина).

Схожі новини