Передплата 2024 «Добра кухня»

Губернатор - «під ялинку»?

Можливо, сьогодні прем’єр-міністр Олексій Гончарук назве ім’я нового  голови Львівської ОДА

Виглядає так, що ще до Нового року, «під ялинку», київська влада хоче представити нам нового очільника Львівщини. Сьогодні зранку, 27 грудня, з’явилася інформація, що глава уряду Олексій Гончарук орієнтовно після обіду відвідає Львів з коротким робочим візитом і представить нового голову ЛОДА.

Про це повідомив сайт Leopolis. news із посиланням на секретаріат Кабінету міністрів України. Очікується, що сьогодні на засіданні уряду має бути погоджена кандидатура на посаду нового голови Львівської облдержадміністрації.

Однак у Львівській ОДА журналісту «ВЗ» повідомили, що наразі така інформація виглядає фейком. Наразі жодних доручень щодо організації візиту прем’єра і представлення нового голови ЛОДА в адміністрації не отримували. Відомо лише, що о 15.00 планується селекторна нарада з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком. А це мало би означати, що до Львова він не приїде.

Однак досі зберігається інтрига щодо того, хто все ж таки буде головою ЛОДА. Як уже писав «ВЗ», зі звільненням Маркіяна Мальського (до речі, офіційно він звільнений лише вчора, 26 грудня) в експертному середовищі обговорюють низку кандидатур на посаду нового голови. Досі це були нинішній перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський, нинішній голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль та брат нардепа В Р Андрія Кота — Зіновій Кіт. Однак сьогодні називають вже нові прізвища. Крім Василя Лозинського називають також Маркіяна Лубківського (український дипломат, політичний і громадський діяч, Надзвичайний і Повноважний Посол України (серпень 2008), син поета Романа Лубківського) та Максима Козицького (успішний бізнесмен, керівник компанії «Еко-Оптіма», впроваджує «зелену енергетику на Львівщині, має декілька вітрових і сонячних електростанцій).

Схожі новини