Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У РПЦ вирішили не молитися за патріарха Олександрійського через визнання ПЦУ

  • 27.12.2019, 09:57
  • 536

Синод Російської православної церкви постановив не молитися за патріарха Олександрійського Феодора за визнання Православної церкви України, яку РПЦ називає "розкольницькою структурою"

Про це свідчать підсумки засідання Священного синоду Російської православної церкви від 26 грудня, передає Українська правда

8 листопада за божественною літургією в Каїрі патріарх Олександрійський Феодор пом’янув на великому вході в числі предстоятелів автокефальних православних церков голову української православної церкви й офіційно оголосив про визнання ним цієї структури.

У РПЦ заявили, що рішення патріарха Олександрійського про визнання ПЦУ суперечить його заявам про підтримку митрополита Онуфрія від УПЦ МП, що воно не було прийнято Синодом Олександрійського патріархату на засіданні 7−9 жовтня і тому не має соборного характеру.

«Ухвалили висловити глибоку скорботу у зв'язку з антиканонічними діями патріарха Олександрійського Феодора, який вступив у спілкування з розкольниками…

Підтвердити неможливість поминання імені патріарха Олександрійського Феодора в диптихах, а також молитовного та євхаристійного спілкування з ним.

Зберегти церковне спілкування з архієреями Олександрійської православної церкви, крім тих, які підтримали чи в майбутньому підтримають легалізацію українського розколу.

Призупинити діяльність представництва (подвір'я) Олександрійського патріархату при Московському патріаршому престолі.

Представництво Патріарха московського і всієї Русі при патріархові Олександрійському перетворити на прихід Російської православної церкви в Каїрі.

Вивести з юрисдикції Олександрійського патріархату парафії Російської православної церкви, що розташовані на Африканському континенті, надавши їм ставропігійний статус".

Схожі новини