Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Розвороту в інший бік не буде", - новий голова Інституту нацпам’яті

  • 27.12.2019, 09:13
  • 589

Новий керівник Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив, що його робота не буде "розворотом в інший бік" у порівняні з попередником Володимиром В’ятровичем, однак відмінності будуть

Про це йшлося в ефірі програми «Нині вже» на hromadske, передає Українська правда

«Кут нахилу є, все-таки маю реальність — є поле, і в цьому полі інформаційному багато хто оцінював Інститут так, що потрібно більше уваги зосередити на діалог, комунікацію, роботу з громадами і т. д. Я чую ці оцінки і відповідно буду робити різні акценти щодо цього…

Тут питання риторики, питання спілкування з громадянами, і питання зв’язку, змісту роботи і комунікацій.

Дуже часто Інститут здійснював декомунізацію виключно в рамках закону і процедур доволі цивілізованих, а цитати і, скажімо так, послідовники дуже сильно перегинали палицю: це починаючи з того, як ставились до об’єктів радянської спадщини, в тому числі мистецької, і закінчуючи тим, як подавалися перейменування.

Наприклад, коли хтось під виглядом декомунізації намагався переназвати якісь об’єкти чи вулиці, які скоріше підпадають не під декомунізацію, а є спадщиною імперською російською".

Очільник Інституту національної пам’яті наголосив, що не проти перейменувань і таких об’єктів, але робити це треба за законом і «називати речі своїми іменами».

Також Дробович заявив, що хоче «більше діалогу в українському суспільстві».

При цьому він не вважає, що за минулого керівника УІНП йшов у радикально неправильному напрямку.

Схожі новини