Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Схоже, що Аваков і сам не має впевненості щодо справи Шеремета, - посол США

  • 26.12.2019, 18:40
  • 1 037

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернувся по допомогу до кількох країн для розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час спілкування із журналістами в Києві.

«Аваков провів дуже детальний брифінг для нас, закордонних послів. Але водночас я читаю, що пише українська преса, і чудово розумію, що є питання. Аваков запитав кілька держав-партнерів про допомогу (у розслідуванні. — Ред.). І мені відомо, що кілька з них зараз вивчають, чим би ми могли допомогти», — сказав Тейлор.

Дипломат заявив, що не впевнений у тому, що Аваков особисто переконаний у провині тих, кому висунули офіційні звинувачення у вбивстві Шеремета.

«Він не повідомив нас про свої висновки, але він сказав, що попереду „багато роботи“. Тому я справді не думаю, що і він сам переконаний», — додав Тейлор.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що підозрюють щонайменше п’ятьох осіб: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко («Лісу»), музиканта й добровольця Андрія Антоненка («Riffmaster»), добровольців Владислава та Інну Грищенків («Бучу» й «Пуму»).

Суд арештував Кузьменко та Антоненка, а Дугар відправив під домашній арешт.