Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Натрембітали на рекорд

Оркестр на 146 інструментів зібрали.

Такого трембітання, як влаштували в Івано-Франківську, навіть карпатські вершини не чули. В одне «ту-у-у-у-у» злилося звучання одразу 146 трембіт і гуцульських рогів. Новий всеукраїнський рекорд.

Ідея влаштувати такий велелюдний «ансамбль» — авторства музиканта рок-гурту «КораЛЛі» Мишка Адамчака. «Із нами трембіту побачили країни Європи й Японія. Ми часто використовуємо на сцені одну-дві, інколи п'ять трембіт. І я подумав: а чому б не зібрати їх велику кількість і не зробити гучне дійство, аби показати, які в нас українські традиції у Карпатах і приурочити це до Різдвяних свят. Основну мелодію заграють корінні гуцули, а їм допомагають усі охочі», — анонсував рекорд його ініціатор.

Для охочих долучитися до трембітватаги (на заклик через соцмережі зголосилися добровольці з різних куточків України) попередньо провели майстер-класи. Тож виступ вийшов і до складу, і до ладу.

8 метрів — така довжина найдовшої трембіти забезпечила місце цьому давньому духовому інструменту у Книзі рекордів Гіннеса. Звук цієї «сопілочки» чути на 10-кілометровій відстані.

Схожі новини