Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іграшки Made in Ukraine і на швейцарських ялинках виблискують

Україна експортує ялинкові прикраси у 27 країн світу.

Поки полиці наших супермаркетів дедалі більше окупують ялинкові прикраси з китайськими бірками, новорічні іграшки українського виробництва підкорюють око і гаманець іноземців. Зростає не лише попит, а й список країн, які імпортують святкові прикраси Made in Ukraine.

За десять місяців 2019 року Україна експортувала новорічних прикрас на 7,5 мільйона доларів. А це майже на вісім відсотків більше за позаминулорічну суму, повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра економіки Тарас Качка.

Найбільшим попитом користуються скляні ялинкові іграшки. На них припадає 83% експортних поставок новорічно-різдвяних прикрас українського виробництва.

Серед країн, котрі найбільше купують наш ялинковий товар, — Польща, Німеччина, Білорусь, Швейцарія. Але першість — за Нідерландами, в які Україна поставляє третину всього «прикрасного» експорту.

Дедалі більше «заглядаються» на ялинкові вироби Made in Ukraine у Латвії (за 10 місяців поставки зросли утричі), Грузії (у 2,4 рази), Румунії, США та Італії (удвічі). Серед новачків у списку імпортерів додалися Австрія, Казахстан, Хорватія, Сербія і навіть «офшорні» Кайманові острови.

Схожі новини