Передплата 2024 «Добра кухня»

Шляховики вимагають від Зеленського повернути 2,7 мільярда гривень за ремонт і будівництво доріг

  • 26.12.2019, 17:28
  • 554

Держава заборгувала 2,7 мільярда гривень компаніям, які будують в Україні дороги, у тому числі за роботи по будівництву траси Запоріжжя - Маріуполь, яку під час однієї зі своїх робочих поїздок обговорював президент України Володимир Зеленський.

Про це ексміністр інфраструктури Володимир Омелян написав у Facebook, опублікувавши листа Національної асоціації дорожиків України, передає телеканал «Прямий».

«Більше, аніж місяць урядом не оплачені рахунки за збудовані приватними компаніями дороги, що зриває також зимове утримання доріг і підготовку до наступного будівельного сезону. Заборгованість вже склала більше, аніж 2,7 млрд грн!», — зазначив Омелян.

Він також додав, що чинна влада своїми діями повторює помилки уряду Януковича.

«Ми відновлювали дорожню галузь три роки, у 2015−2017. Створювали її не те, що з нуля, а з мінуса, бо попередники „забули“ розрахуватися. Переконували бізнес інвестувати в техніку, наймати людей. Створено тисячі нових високооплачуваних робочих місць по всій країні. Люди почали повертатися з заробітків, бо знову могли знайти роботу вдома. Ми запевняли, що держава буде сумлінним партнером і вчасно оплачуватиме рахунки за якісну роботу. Нам не вірили, бо держава банально кинула на мільярди приватних підрядників у 2010−13 рр. Ми по крихтах відновили цю довіру. І ось, знову те саме!», — наголосив ексміністр.

Схожі новини