Передплата 2024 «Добра кухня»

Питали про ставлення до Зеленського, - Звіробій після допиту у ДБР

  • 26.12.2019, 14:28
  • 577

Військова Маруся Звіробій прийшла на допит до Держбюро розслідувань і заявила, що її питали про нардепа Софію Федину, про Facebook та про її ставлення до президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Українська правда.

«Що питали? Чи знаю я Федину, чи ні. Ну всі знають Федину. Питали про Федину і Facebook. Ще питали, чи є у мене негативне ставлення до Зеленського. Дуже переживати за людину, яку можуть підірвати, — це негативне ставлення чи позитивне? То філософське питання. Бо мій батько, коли за мене переживає, то так на мене кричить, як скажений», — розповіла Звіробій.

Вона також додала, що у справі проходить як свідок і що сам допит проходив у правовому полі, з нею були два адвокати, тому «придертися нема до чого».

Звіробій додала, що її викликають ще на допит на 10 січня. Також, за її словами, може бути допит Федини і можливий обшук у Федини.

Нагадаємо, 26 жовтня президент Володимир Зеленський приїхав у с. Золоте-4, де добровольці та ветерани виступали проти відведення українських військ. Спілкування з добровольцями виявилось дуже емоційним. Під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати… Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь».

На це відреагували нардеп Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій. Вони вели стрім з львівської кавярні, де коментували висловлювання Зеленського. Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій. «Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», — сказала зокрема Федина.

У фракції «Слуга народу» обурилися висловлюваннями Федини стосовно Зеленського. ГПУ за цим фактом відкрила кримінальне провадження.

Генпрокурор Руслан Рябошапка назвав справу фактовою, а не стосовно конкретно Федини. У фракції «Євросолідарність» заявили, що це є переслідуванням за погляди та обмеженням свободи слова в Україні.

Схожі новини