Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Справа Шеремета: адвокат оприлюднив розшифровку тексту розмови Кузьменко

  • 26.12.2019, 08:13
  • 725

Адвокат Владислав Добош, який захищає у суді підозрювану у справі вбивства Павла Шеремета Юлію Кузьменко, опублікував повну версію розмови підзахисної з “особою Т”, про зміст якої йшлося під час брифінгу МВС стосовно розслідування вбивства журналіста Шеремета.

Текст розшифровки Владислав Добош розмістив у Facebook.

«На брифінгу МВС, а потім і в суді було публічно відкрито розмову Юлії Кузьменко з особою Т, в якій йдеться про (військову — ред) Марусю Звіробій, де нібито Юля щось страшне задумує проти Марусі та її діток! А тепер увага, розшифровка розмови з контекстом, в якому про це говорилося. І нехай мені хтось скаже, що це не політична справа і не розправа», — написав адвокат.

При цьому він наголосив: «І нехай мені хтось скаже, що це не політична справа і не розправа! І де тут Шеремет?! Питання — кому це вигідно?!».

Адвокат уточнив, що у наведених записах «К» — це Кузьменко, «Т» — її співрозмовниця.

Нагадаємо, Апеляційний суд міста Києва 24 грудня залишив під вартою підозрювану в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарку Юлію Кузьменко.

Владислав Добош повідомив, що 19 і 20 липня 2016 року його підзахисна перебувала вдома з сином. Це алібі підтвердив і її колишній чоловік. Адвокат просив застосувати до Кузьменко запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Слідство підозрює п'ятьох осіб: лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

13 грудня Печерський райсуд обрав запобіжні заходи: Яні Дугарь — у вигляді цілодобового домашнього арешту, Антоненку і Кузьменко — у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті підриву автомобіля.