Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Прип'яті вперше за 33 роки встановили ялинку

  • 25.12.2019, 17:34
  • 960

В Прип'яті вперше з моменту аварії на Чорнобильській АЕС встановили новорічну ялинку.

Про це повідомляє ZIK.

Повідомляється, що новорічну красуню встановили біля одного з центральних будинків Прип'яті, палацу культури «Енергетик». На відкриття ялинки приїхали колишні жителі міста, які й прикрасили дерево новорічними іграшками і своїми фотографіями з дитинства.

Довідка:

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року приблизно о 01:24 ночі, в ході проведення проєктного випробування турбогенератора № 8 на енергоблоці № 4. Під час випробування стався гідротермічний вибух, який повністю зруйнував реактор. Будівля енергоблоку, покрівля машинного залу частково обвалилися. У різних приміщеннях і на даху виникло понад 30 пожеж.

В результаті аварії стався величезний викид в навколишнє середовище.

В результаті аварії з сільськогосподарського обороту було виведено близько 5 млн га земель. Навколо АЕС створена 30-кілометрова зона відчуження, знищені і поховані сотні дрібних населених пунктів, серед яких і місто Прип'ять, близько 200 тис. осіб було евакуйовано із зон, що зазнали забруднення.

Місто Прип'ять розташоване на березі річки Прип'ять у 3-х км від Чорнобильській АЕС. До аварії на Чорнобильській АЕС у місті проживало 47,5 тис. людей, нині постійне населення відсутнє у зв'язку з високим рівнем радіації.

Нагадаємо, раніше у зоні відчуження створили інтродукційну ділянку рідкісних і реліктових рослин Світової флори. У перспективі очікується збільшення кількісного і видового складу ділянки та, у разі позитивних результатів, створення оглядової ділянки рідкісних рослин-інтродуцентів для відвідувачів Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Схожі новини