Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Росія імітувала ракетний удар по американському есмінцю, який сьогодні зайшов до Одеси", - ЗСУ

  • 24.12.2019, 14:34
  • 627

Російські бомбардувальники Су-24М під прикриттям винищувачів Су-27 (Су-30) імітували ракетний удар по есмінцю 6-го флоту Військово-морських сил США USS Ross DDG71, який 24 грудня зайшов до порту Одеси

Про це повідомляє у Facebook прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ, передає Еспресо

«23 грудня пара фронтових бомбардувальників Су-24М, під прикриттям винищувачів Су-27 (Су-30) військово-космічних сил Російської Федерації в акваторії Чорного моря зімітували ракетний удар по надводній цілі. А ціль, за даними розвідки, — ракетний есмінець США Ross, який прямував до порту Одеса», — йдеться у повідомленні.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що літаки здійснили маневр, типовий для авіаційного удару крилатими ракетами, і повернулися на аеродром базування.

«На тлі політичної кризи в Європі, військової агресії окупанта на Донбасі та в Криму, брязкання зброєю та демонстрація сили стало уже звичним методом впливу Росії на західні країни, зокрема й ті, що запровадили проти РФ санкції. Крім того, Росія фактично „приватизувала“ акваторію Чорного та Азовського морів, щомісяця резервуючи нові райони для військових навчань, що максимально ускладнює прохід торговельних суден в обох морях, особливо через Керченську протоку», — додали у ЗСУ.

Схожі новини