Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Токіо відсвяткували «Українське Різдво»

  • 24.12.2019, 18:13
  • 596

Фестиваль організували громада українців в Японії «Краяни», Посольство України в Японії та Українська школа «Джерельце» у співпраці з адміністрацією столичного району Мінато за підтримки Православної церкви України в Японії

Гості фестивалю мали можливість взяти участь у майстер-класах з виготовлення українських оберегів, розмальовування традиційних пряників «миколайчиків», приготування українських страв. Було проведено виставку українських рушників та традиційних різдвяних прикрас. Для дітей було організовано зустріч зі Святим Миколаєм з читанням казок, конкурсами та подарунками.

Заключним заходом фестивалю став різдвяний концерт з колядками, піснями та танцями.

Представниця Посольства України в Японії, відповідальна за культурно-гуманітарну співпрацю, другий секретар Віолетта Удовік зазначає: «Фестиваль був дуже насичений та колоритний. З одного боку, японська громадськість змогла взяти участь у відзначенні Українського Різдва, яке дуже відрізняється від японського, адже в Японії основними атрибутами цього свята є тістечка з полуницею та смажена курка, а найбільш поширеною традицією — запрошення другої половинки на побачення. З іншого боку, українська культура, яка має політеїстичне підґрунтя, відображене в традиціях виготовлення ляльки-мотанки, дідуха, традиційної вишивки тощо, є дуже близькою японцям, однією з основних релігій яких є синтоїзм. Окрім цього, слід відзначити, що захід мав важливе значення і для українських дітей, які взяли участь у зустрічі зі Святом Миколаєм та таким чином продовжили українські традиції далеко від Батьківщини».

Нагадаємо, що цієї осені Посольством України в рамках «Днів української культури» було проведено низку іміджевих заходів з представлення нашої держави в Японії, зокрема, виставку робіт українських художників, майстер-класи Петриківського розпису, фестивалі українського кіно, фотовиставку про Україну, фешншоу та виставку українського традиційного вбрання, концерти української класичної музики тощо. Посольство України в Японії дякує всім, хто залучився до організації та проведення вищезазначених культурних заходів.

Схожі новини