Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Зеленського обурені відкриттям Путіним Кримського мосту

  • 23.12.2019, 15:53
  • 485

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим наголошує на протиправності запуску залізничного сполучення між Росією та тимчасово окупованим Кримом та засуджує черговий неузгоджений з Україною візит Президента Російської Федерації Володимира Путіна на тимчасово окупований півострів

Про це йдеться у заяві пресслужби представництва, оприлюдненій у Facebook, передає УНН.

«Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим наголошує на протиправності запуску залізничного сполучення між Росією та тимчасово окупованою Російською Федерацією територією України — Автономною Республікою Крим та м. Севастополь, який відбувся сьогодні, 23 грудня 2019 року», — йдеться у заяві.

У представництві зазначили, що будь-який в’їзд чи виїзд до або з тимчасово окупованого Криму має відбуватися лише за погодженням з українською стороною та через КПВВ на адміністративній межі.

«Представництво також засуджує черговий неузгоджений з Україною візит 23 грудня 2019 року Президента Російської Федерації В. Путіна на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію України — до Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Такі дії РФ є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, нехтуванням Кремлем загальновизнаних принципів і норм міжнародного права», — заявили у Президента.

В представництві наголосили, що жодні дії РФ щодо Криму не змінять закріплений у Конституції України та міжнародно-визнаний статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, як невід'ємних частин території України.

Схожі новини