Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Яремчі зірковий десант приготує кутю, діти — різдвяні імбирні пряники

На традиційному Winter Romantik Fest презентуватимуть культурне багатство і туристичний колорит Карпат

На Різдвяні свята у курортному містечку Яремчі Івано-Франківської області відбудеться традиційний фестиваль Winter Romantik Fest, який організовують у Romantik Spa Hotel. Цього року на фестиваль приїде зірковий десант зі столиці — співаки — Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Ауріка Ротару, Наталія Бучинська. Вони разом з гостями свята будуть колядувати, брати участь у тематичних майстер-класах. Атмосферу доповнять зіркові ведучі Winter Romantik Fest — Тимур Мірошниченко (був ведучим знаменитого конкурсу «Євробачення»), а також «ранкові пташки» телеефіру — Людмила Барбір та Руслан Сенічкін.

Щороку Winter Romantik Fest збирає у Яремчі популярних українських зірок, які колядують, організовують веселі конкурси для поціновувачів відпочинку у Карпатах. 
Щороку Winter Romantik Fest збирає у Яремчі популярних українських зірок, які колядують, організовують веселі конкурси для поціновувачів відпочинку у Карпатах. 

Фестиваль української культури і традицій Winter Romantik Fest об'єднує українців з різних куточків країни та світу уже сьомий рік поспіль. У Яремче на зимові канікули приїжджають чимало зірок, які поєднують святкування Різдвяних свят із катанням на лижах у сусідньому Буковелі. Цього року гості колядуватимуть разом з гуртом «Косарі». Будуть забави з гуцульським колоритом.

«Цього року ми традиційно будемо пропагувати українські різдвяні традиції та неймовірну красу Карпат, а насамперед приділимо увагу смачній гуцульській авторській кухні, — розповів у коментарі для „ВЗ“ засновник фестивалю, власник Romantik Spa Hotel Іван Гаврон. — На Святий вечір разом з ведучими Тимуром Мірошниченком, Русланом Сенічкіним та Людмилою Барбір приготуємо кутю за старовинними гуцульськими рецептами. Діти візьмуть участь в розмальовуванні Різдвяних імбирних пряників. Також навчимося робити наряди і аксесуари для вертепу».

Ольга Сумська — постійний гість Winter Romantik Fest. Жінка особливо готується до святкування у Яремчі. Одягає старовинні вишиванки, дизайнерське намисто і піднімає з архівів бабусині рецепти приготування куті, святкових вареників, юшки… «Карпатська кухня настільки колоритна і неповторна, що разом із сім’єю люблю готувати страви національної кухні, — розповідає Ольга Сумська. — Карпатські кулінари для мене — справжня знахідка. Як дивовижно тут готують перші страви з грибами. Скільки приголомшливих рецептів голубців, бограча та куті. А ви пробували місцевий карпатський чай або глінтвейн на основі домашнього вина? Це неймовірно».

Зірки, які братимуть участь у Winter Romantik Fest мають приємні клопоти — пошук найколоритнішого одягу: вишиванок, суконь з національним орнаментом, гуцульських кептарів (утеплений хутряний кожушок) та старовинні аксесуари. Цього року гості свята шляхом таємного голосування відзначать власника кращого одягу. Нагадаємо, минулих років кращою з кращих гості фестивалю обрали колоритну дизайнерську вишивану сукню Ольги Сумської. Чия вишиванка переможе цього року?

З досьє «ВЗ»

За шість років Winter Romantik Fest зірки разом з активними гостями приготували 600 літрів куті та понад 9 тисяч вареників. Встановили рекорд — виготовили найдовшу 27-метрову ковбасу. Також виконали сто колядок та традиційний духовний гімн України «Боже великий єдиний». Понад дві тисячі гостей фестивалю презентували свої вишиванки. Серед спортивних досягнень Winter Romantik Fest — 15 чемпіонських медалей та сотні подоланих кілометрів на гірськолижних трасах «Буковелю».

Фото організаторів фестивалю Winter Romantik

Схожі новини