Передплата 2024 ВЗ

Милованов розповів про нові зміни в Трудовому кодексі

  • 23.12.2019, 14:36
  • 705

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов розповів, що новий законопроєкт передбачає виплату компенсації у разі звільнення за ініціативою роботодавця

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо

«Роботодавці давно знайшли лазівки для незаконного звільнення працівників. Фіктивні скорочення — це тільки ширма для незаконних звільнень та тиску на працівників. За новим законодавством в разі звільнення працівника з ініціативи роботодавця той повинен виплатити грошову компенсацію, розмір якої залежить від строку попередньої співпраці з працівником. Працівник зможе звільнятися за власним бажанням без обов'язкового відпрацювання двох тижнів», — написав Милованов.

Також новий закон дозволяє вагітним жінкам, інвалідам, пенсіонерам працювати дистанційно з дому за гнучким графіком.

«Працівник зможе зафіксувати штраф чи компенсацію в разі порушення домовленостей з боку роботодавця або розмір матеріальної та моральної шкоди», — написав міністр.

З'явиться можливість домовлятися про гнучкий графік роботи і пропорційної оплати праці.

«Пільги залишаються для бійців АТО/ООС, вагітних жінок, мам/тат у декреті (до 3 років), осіб із інвалідністю та неповнолітніх. За мобілізованими до Збройних сил бійцями зберігається робоче місце та виплати на час служби. Кожен з пільговиків зможе влаштуватися на роботу», — зазначив Милованов.

Також новий закон вводить поняття нефіксованого робочого часу, завдяки чому буде легалізований оренду нерегулярних працівників.

«Вводяться учнівські, строкові та інші гнучкі форми трудових договорів», — розповів міністр.

Електронні книжки переводяться в цифрову форму.

Схожі новини