Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Змінити запобіжний і суд зробить "оправдос": у мережі з'явився аудіозапис, на якому з ОПУ вказують Трубі, як виправдати Єфремова

  • 23.12.2019, 11:34
  • 640

В інтернеті з'явився аудіозапис нібито розмови заступника голови Офіса президента України Андрія Смирнова з директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою, де один співрозмовник пояснює іншому, як діяти, щоб виправдати підозрюваного у тероризмі "регіонала" Олександра Єфремова

Запис оприлюднив Telegram-канал «Трубу прорвало».

За даними каналу, розмова відбувалася 19 липня 2019 року.

«Смирнов: у мене важливий суд в понеділок по Єфремову. Труба: президент змінився, чого його так довго тримають?» — йдеться у розмові.

Співрозмовник нібито Смирнов каже, що, на відміну від ексмера Слов'янська колаборантки Неллі Штепи, проти Єфремова немає жодних доказів, що він терорист чи сепаратист.

«Луценко ходить і розповідає всім, що він терорист сепаратист. А якщо по Штепі були питання. Вони реально були, де ця Штепа дурна бігала з прапором російським. Ви мені по Єфремову покажіть хоч щось. Хоч одне відео, де він стоїть, де він кричить, де він фінансує. Нічого немає… Нам треба зараз змінити запобіжний із поправкою на рішення Конституційного, яку прибрали 176-у статтю на безальтернативність. Змінити запобіжний. І далі суд на раз-два три по ньому зробить „оправдос“ — там іншого варіанту немає», — каже нібито Смирнов.

Співрозмовник нібито Труба у відповідь каже, що прокурори мають принципово відсидіти за звинувачення Єфремова.

«Це принципово. Прокурори мають сидіті за таку х**ню. Вони мають аналогічно сісти, бл**ь, і посидіти. Нехай півроку-рік, бл**ь, але вони мають відчути, що це таке», — каже нібито Труба.