Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На шести шахтах "Львіввугілля" відключили електроенергію

  • 23.12.2019, 11:12
  • 548

На шести шахтах об'єднання "Львіввугілля" відключили електроенергію, через що почалося їх затоплення і втрачений контроль за атмосферою в виробках

Надзвичайна подія сталася в ніч з 22 на 23 грудня. Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець в Facebook, передає OBOZREVATEL

За його словами, це сталось через те, що постачальник — районна електромережа — висунув вимогу, яку не можна було виконати. А саме — сплатити наперед 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019 — січня 2020 року.

«Шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО „Центренерго“ заборгувало гірникам „Львіввугілля“ 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні», — пояснив Волинець.

Волинець вважає, що ця ситуація — штучна, та називає її умисним знищенням українських вуглевидобувних підприємств.

«І це в той час, коли в інтересах діячів від бізнесу, за підтримки голови енергетичного комітету В Р Андрія Геруса та сприяння міністра енергетики Олексія Оржеля, інших представників органів влади, продовжується постачання й закупівля електроенергії, вугілля з країни-агресора Росії», — наголосив Волинець.

Схожі новини