Передплата 2024 ВЗ

Росія завершила будівництво залізничної частини Кримського мосту, відкривати її приїде Путін

  • 23.12.2019, 08:58
  • 501

За словами начальника замовника будівництва Управління федеральних автомобільних доріг "Тамань" Кайрата Турсунбекова, залізнична частина так званого Кримського мосту готова до прийому перших потягів

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ТАСС

«Будівництво Кримського моста завершено. Отримано висновок про відповідність цього об'єкта технічним регламентам і проектній документації, отримано дозвіл на введення в експлуатацію, і, відповідно, залізнична частина транспортного переходу готова до прийому перших поїздів.

Ми вважаємо, що це своєрідний подарунок для жителів півострова і материка. Люди тепер напередодні новорічного свята можуть планувати подорож і на Новий рік, і на наступний рік."

Перший потяг по мосту рушить із Санкт-Петербургу до Севастополя 23 грудня. Час в дорозі складатиме 43,5 години. Наступного дня планується відправити потяг із Москви до Сімферополя, який буде їхати 33 години.

Зазначається, що гарантійний строк служби мосту становить 100 років. «100 років — гарантійний термін моста при належному обслуговуванні. Конструкція володіє необхідним запасом міцності, щоб працювати в регіоні зі складною геологією, високою сейсмікою, регулярними вітровими навантаженнями «, — додав Турсунбеков

Відкривати залізницю на окупованому українському півострові планує президент держави-агресора Володимир Путін.

«Голова держави візьме участь в урочистих заходах, присвячених відкриттю залізничного руху по Кримському мосту, поспілкується з робітниками-мостовиками», — повідомляє прес-служба Кремля.

Схожі новини