Передплата 2024 «Добрий господар»

Рада пропонує посилити покарання для псевдомінерів

  • 22.12.2019, 17:57
  • 514

Кількість завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності за останній час набула загрозливого масштабу

Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект про посилення кримінальної відповідальності за неправдиві повідомлення про замінування об’єктів, передає УНІАН

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, проект закону про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (№ 2642) зареєстровано 20 грудня.

Законопроектом пропонується посилити відповідальність за такий вид злочину. Зокрема, передбачено обов'язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Також, згідно з проектом закону, частина друга статті 259 ККУ викладається в новій редакції, яка встановлює посилену кримінальну відповідальність за лже-замінування критично важливих об'єктів інфраструктури — за це передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, кількість завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності за останній час набула загрозливого масштабу.

Згідно з відомостями Національної поліції, лише за п’ять місяців цього року слідчими розпочато досудове розслідування близько 600 кримінальних проваджень за фактами надання неправдивих повідомлень про замінування.

При цьому повідомлення мають комплексний характер, коли одночасно повідомляється про замінування десятків об’єктів.

Схожі новини