Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пристайко розповів українцям про переваги поїздок в Росію за закордонним паспортом

  • 22.12.2019, 14:13
  • 587

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко прокоментував зміни в порядку виїзду українців до РФ, за якими виїзд буде можливий лише за закордонним паспортом.

За його словами, нововведення зменшить черги, прискорить контроль та зробить подорожі надійнішими.

«Виїзд за закордонним паспортом дає можливість не допустити втечі від відповідальності до РФ боржників по аліментах та осіб, які порушили український закон. Відтепер прикордонники швидше і без перешкод отримають повну картину про те, хто залишає нашу державу і з чим», — зазначив він у Twitter.

За словами Пристайка, поїздки виключно за закордонним паспортом до РФ дають додаткові гарантії. «Втрата старої аналогової „книжечки“ — це 9 кіл пекла бюрократії для повернення в Україну. Цифрова база даних з біометричними паспортами — це швидкий та дієвий інструмент допомоги від наших консулів», — наголосив міністр.

Нагадаємо, З 1 березня 2020 року для в'їзду на територію Росії українцям знадобиться закордонний паспорт. Відповідне рішення уряду передбачає призупинення дії положень угод з РФ, укладених ще до початку збройної агресії, які дозволяли перетин кордону на підставі внутрішнього паспорта або свідоцтва про народження для осіб до 16 років.

Схожі новини