Передплата 2024 ВЗ

У Мінську знову вийшли на мітинг проти інтеграції з Росією

У Мінську 21 грудня відбувся черговий мітинг проти інтеграції Білорусі та Росії.

Як повідомляє TUT.by, це вже четверта акція за останні два тижні.

Мітинг, як і всі попередні рази, не погоджений з владою.

Білоруський політик Павло Северинець, який прийшов на Жовтневу площу, пояснив, що цей мітинг організовували «депутати незалежності» — депутати 12-го скликання Верховної ради, і який саме у них план, він досі не знає. За його словами, 28 дорожніх карт щодо інтеграції, які готові до підписання, — це загроза.

«Тому акції протесту треба продовжувати, шукати нові ідеї для них», — сказав політик.

На 14 годину на Жовтневій зібралося з десяток активістів з прапорами Білорусі. Автозаків навколо площі не видно, але співробітники міліції в штатському традиційно спостерігають за присутніми й знімають їх на камери.

Співробітники ГУВС в мегафон оголосили, що акція є незаконною, і переконливо попросили розійтися. У відповідь на це присутні дістали свистки й почали засвистувати міліціонера.

Напередодні в центрі Мінська на акцію проти інтеграції з Росією і переговорів президентів Білорусі й Р Ф Олександра Лукашенка з Володимиром Путіним, за різними оцінками, зібралося від 700 до 1100 осіб. Колона пройшла проспектом Незалежності до Будинку уряду і через вулицю Немигу і Зибіцьку повернулася до Жовтневої площі, де вишикувалася в «живий ланцюг».

Схожі новини