Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну, - ЗМІ

Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог

Про це передає «Интерфакс», посилаючись на офіційне повідомлення Газпрому.

Зазначається, що протокол передбачає домовленість про продовження транзиту газу, а також вирішення питання щодо вимог Нафтогазу до Газпрому на 3 мільярди доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

«Російська та українська сторони підписали протокол домовленостей щодо продовження транзиту газу через територію України та врегулювання взаємних вимог», — повідомили у Газпромі за підсумками переговорів у Мінську, які відбулися 20 грудня.

Наразі деталей протоколу не повідомляється. Протокол підписали за підсумками дводенних переговорів, які тривали у Берліні та Мінську за участю міністрів енергетики України та Росії, а також керівництва Газпрому, Нафтогазу та Оператора ГТС України.

Раніше представники Нафтогазу повідомляли hromadske, що 20 грудня Росія та Україна дійшли компромісу у переговорах про транзит. Протокол формалізував умови цього компромісу які, у тому числі, стосуються претензій Нафтогазу до Газпрому на 3 мільярди доларів та умов виплати цього боргу.

Зокрема на переговорах обговорювалося питання погашення боргу газом, однак остаточне рішення може включати виплату боргу грошима або активами Газпрому, арештованими у Європі.

Схожі новини