Передплата 2024 «Добрий господар»

У Берліні привідкрили таємницю газових домовленостей між Україною та Росією

  • 20.12.2019, 16:14
  • 958

Досягнута в Берліні домовленість щодо транзиту газу містить питання врегулювання всіх арбітражних позовів між Україною і РФ

Досягнута 19 грудня в Берліні попередня домовленість щодо нового контракту на транзит російського газу містить питання врегулювання всіх арбітражних позовів між Україною і РФ, передає УНІАН

Про це на брифінгу в Брюсселі сказав представник Європейської комісії з питань діяльності щодо захисту клімату та енергетики Тім Макфі.

«Я не можу розповісти про деталі угоди на цей момент. Але можу сказати, що вчорашня домовленість включає в себе обсяги поставок, тривалість газового транзиту, тарифи і питання, пов'язані з усіма арбітражними позовами між Україною і Росією», — сказав він.

Макфі нагадав, що 19 грудня віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович за підсумками переговорів у Берліні заявив про принципові домовленості щодо транзиту газу. Він також зазначив, що Європейська комісія схвалила підписання угоди якомога швидше.

«Я не можу сказати, чому переговори перемістилися з Берліна до Мінська. Але я можу сказати, що віце-президент Марош Шефчович продовжує контактувати з обома сторонами на фінальних стадіях процесу», — зазначив представник ЄК.

Схожі новини