Передплата 2024 «Добрий господар»

Співголові громадської організації "Батьки SOS" Парфьоновій спалили машину

  • 20.12.2019, 12:57
  • 618

Оперативно-слідча група вважає, що це схоже на підпал

Трапилося це під ранок 20 грудня, повідомляє співзасновниця ГО «Батьки SOS» Олена Бондаренко на своїй сторінці у Фейсбук., передає Українська правда

Бондаренко вважає, що це могло трапитися саме через активну позицію Парфьонової щодо припинення фінансових схем у освіті, а саме через:

боротьбу з поширенням платних програм у закладах освіти;

заробітчанство на батьках через продаж у закладах освіти додаткових навчальних посібників і зошитів;

боротьбу з поборами «для ваших дітей» у закладах освіти… і багато іншого.

«У робочій групі з розробки Закону про повну загальну середню освіту ми відстоювали статті, які б зробили неможливим заробітчанство на батьках. Йдеться про десятки мільйонів, схеми з отримання яких вже роками налагоджено в системі освіти. І так, загроза втрати величезних доходів могла привести до спроб залякати підпалом авто», — пояснює Бондаренко.

Парфьонова розповіла, що погрози в її бік лунають останні п’ять років, відколи вона взялася за громадську діяльність у сфері освіти, зокрема проти корупції в школах, повідомляє ZMINA.

«Під різними неперсоналізованими акаунтами у фейсбуку мені писали, що ти не безмертна, що в тебе родина, дитина. Але я ніколи не думала, що ці «пусті» слова можуть призвести до реальних дій.

Це може бути залякування, щоб я припинила займатися реформуванням шкільництва", — додала в коментарі ZMINA активістка.