Передплата 2024 «Добрий господар»

Освітній рекорд: 25-річна українка здобула 9 вищих освіт

  • 20.12.2019, 09:58
  • 1 000

25-річна Надія Яворовенко з Вінниці отримала дев'ять вищих освіт і потрапила в національну книгу рекордів

Українка за сім років закінчила п'ять університетів і чотири у Франції. Тепер Яворовенко дипломований юрист-міжнародник, перекладач, менеджер та готельер, йдеться в сюжеті ТСН.

«Після закінчення школи я вступила в два університети одночасно — Вінницький торговий інститут та Національну академію внутрішніх справ. Нам запропонували програму подвійного диплома, український і французький. Дипломи між собою пов'язані, суміжні спеціальності і немає жодного зайвого», — згадувала дівчина.

У навчанні доньку підтримали батьки, які самі мають кілька дипломів.

«Я маю три вищі освіти. І вона, коли отримала три вищі, сказала: „Папа, я йду далі, хочу більше вчитися“. Ми не стали перешкоджати», — поділився отець Миколай Яворовенко.

У Франції українка вчилася на бюджеті в державних вишах, найдорожче навчання їй обійшлося у 300 євро в рік. Однак гроші на переліт і проживання батьки взяли в кредит у банку.

Після навчання вінничанка влаштувалася адвокатом у французькому Ліоні. Однак вона і далі планує вчитися, вже подала документи в аспірантуру, щоб стати доктором філософії.

Повертатися в Україну поки не має наміру, тут їй не запропонували гідну зарплату. Також Яворовенко зазначила, що не проти зайнятися особистим життям, адже за час навчання на це не було часу.

Схожі новини