Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові на акцію протесту вийшли медики: вимагали підвищення зарплатні

  • 19.12.2019, 16:58
  • 1 044

Близько сотні медпрацівників Львова долучились до всеукраїнської акції «Будь, як Ніна», на якій протестували проти низької заробітної платні.

Як повідомляє hromadske, медики вимагали встановлення мінімальної ставки для молодшого персоналу — від 8 000 гривень, для середнього — від 16 000 гривень, для старшого — від 27 000 гривень.

Крім того, протестувальники просили повернути вислугу років та надбавки за важкі умови праці, а також запровадити програму забезпечення медиків житлом.

«У нас в країні навіть обслуговування техніки більше ціниться, ніж людське життя. Якщо ми маємо такі низькі зарплати, то життя людини нічого не вартує. Моя ставка три тисячі гривень. Є певні надбавки, то виходить чотири тисячі чотириста гривень», — розповіла медсестра 8-ої клінічної лікарні міста Львова Галина Юшняк.

Протестувальники тримали в руках плакати з написами: «Почуйте нас», «Медикам — гідну зарплату». За словами учасників, це попереджувальна акція.

«Якщо нас не почують, наступного разу мітинг буде масштабніший. Ми завчасно попередимо, і всі медсестри не вийдуть на роботу», — заявила медсестра Інституту патології крові Емілія Кальмук.

Учасники акції пройшлися від пам'ятника Тарасу Шевченку до Ратуші та Львівської обласної державної адміністрації. Така ж акція відбулась в Києві.

Приводом для протесту став допис медсестри з Боярки на Київщині Ніни Козловської, в якому закликала об'єднатись медпрацівників з усією України та вимагати підвищення зарплатні. Після допису колеги запустили флешмоб у Facebook за хештегом #БудьЯкНіна, де розповідали про умови праці медпрацівників.

Схожі новини